Tip: take Mondays off!

Mandage

Dem bruger jeg oftest på ikke rigtigt at lave så meget. Det er lidt min søndag. Det betyder, at jeg rent faktisk har mulighed for at lave noget i weekenden, sammen med andre der også har fri. Hænge ud på papirøen og spise aftensmad med udsigt over vandet. Tage til Odense og hygge med familien og lære et nyt kortspil. Gå flere ture end normalt og helst blandt grønne træer. Mødes med veninder og få hilst sådan rigtigt.

Monday

Mandag er en god dag at trække sig tilbage på, måske lige få handlet og måske lige få nusset om nogle altanplanter. Jeg skal også på arbejde – bare ikke om mandagen. Først i morgen og andre dage. Den dårlige samvittighed jeg havde i starten over at holde fri mandag, er væk nu. For det er en vigtig investering i hele ugen. Livet før fri-mandage var bare hårdere og ugen blev tung allerede fra første dag. Nu kan jeg ånde ud, planlægge i kalenderen, få overblik og helst holde al stress meget langt væk fra hjernen. Stress i sig selv er jo en kickstarter til tilbagefald med hovedpiner, manglende overskud og dårlig søvn og det er vi altså helst helt fri for. Så hermed er mit vigtigste ugetip givet videre, som jeg tog til mig for et par år tilbage.

7010fc152556ba0a01d95deadc36804a


English:

Monday is my most important day off, during the week. Monday is the day, where I can recharge in peace and quiet, because everyone else is at work. Or most people. This means, that I can be more social and active during the weekend, because I can chill on Mondays and just be quiet. I work other days, these Mondays are best spent on planning the week, maybe a tiny bit of grocery shopping, planting something on the balcony or take a walk. Stress has to eliminated completely, to have energy to manage the week. Stress just gives bad sleep and no brain energy to work or be social og happy – so this Monday investment is my best decision workwise, that I took a few years back. Hope you can use this tip 🙂  

Reklamer