Tai Chi udfordring

Jeg har taget en ny personlig udfordring op herhjemme, nemlig at få styrket min krop. På flere måder. Den ene del af det er at spise sundere, med flere grøntsager. Min fantastiske lille minihakker herhjemme gør det nemt, ned med alt det grønne og 20 sekunder senere er der frisk salat på tallerkenen. Nødder, sundt fedt, proteiner og kosttilskud er også mine prioriteter, og det føles godt ikke at proppe sig med de forkerte ting til hjernen. Det går ikke så hurtigt, men små ændringer er også meget velkomne her 🙂

Den anden del er den mere fysiske del, nemlig opbygning af en efterhånden ganske nedslidt krop efter alle de stillesiddende år. Jeg har fået gåturene ind som vane efterhånden og det føles helt mærkeligt, de dage jeg springer over. Nu har jeg så kastet mit fokus på Tai Chi. Og jer der har kendt mig længe, ved hvor meget jeg har kastet mig over – mere eller mindre rigtige ting. Vi er jo alle forskellige og nogle har det rigtig godt med at cykle og træne sig op på den andre, andre kan løbe eller svømme. Jeg kan stadig huske den første tur på mountainbiken, 8 mdr. efter skaden. Selvom jeg holdt mig fra skoven, tænkte jeg bare at NU skulle det da være og hvor var det fedt. Endda så fedt, der kom denne status ud af det i juli 2009:

Skærmbillede 2016-04-21 kl. 11.12.18

Hvem ellers kender det, når man tror man har fundet vejen til succes men så et par uger efter skriver denne status på Facebook “Dumme hoved, jeg vil ud og cykle…:

Jeg håber jeg har lært af mine cykelture, svømmeture, yogature, fitnessture, pilatesture, for lange gåture og forskellige øvelser herhjemme, at langsom er den eneste vej frem. Jeg har fundet en video på youtube, der viser basale Tai Chi øvelser, og videoen tager 8 minutter. Så nu prøver jeg, måske bare med en halv video, efter jeg forsøgte med 8 minutter i går og mine ben ryster i dag. Så slap er jeg…. jeg blev introduceret til Tai Chi for første gang på Daghøjskolen i Centrum, hvor jeg faktisk er ret sikker på, det gjorde en væsentligt forskel for mig ift at komme ud af sengen igen.

Ønsk mig held og lykke denne gang! Jeg giver altså ikke op, der MÅ være noget derude jeg kan holde til 🙂 Har du nogle Tai Chi – tips?


English:

So I have tried so many kind of exercise and now I will try Tai Chi. Nothing has worked for me, everything has been to hard for my head and neck – cycling, yoga, pilates, too long walks, swimming, different home exercise. Everytime I have felt like NOW was the time and now it would work out for me. And everytime I have failed and had a setback. So now, I have found a short video on youtube for Tai Chi beginners – its 8 minutes long and judging from my legs shaking today, I should have stopped halfway yesterday. I hope, that when doing so little at home, Tai Chi is very good for your posture and mind, that this would work out for me. Cross your fingers and wish me luck!

I will not give up, there must be something out there, that I can do! Have you any experience with Tai Chi?

 

 

 

Reklamer

En tanke omkring “Tai Chi udfordring

  1. Så sandt. Der skal eksperimenteres en del, før man finder noget passende. Dejligt at du fortsat har lysten og modet til at lede.
    Og jeg hepper på dig. Ikke på at du “ikke giver op”, for har du brug for at slippe dette, er der jo en grund til det. Men jeg hepper på, at det bliver et godt match. Og så kan det da være, at det også rykker hjem i min stue 😊
    Seje dig 💪🏻

    Liked by 1 person

Der er lukket for kommentarer.