2015 – it came and went

Nytår

2015..

.. blev et anderledes og vigtigt år, på mange måder. Det var et år, hvor store nye skridt blev taget og hvor tunge og kedelige ting kunne lægges til side. Det var et år fyldt med udfordringer, med fejring, med et drilsk hoved og med nyt håb. Det var altså et godt år! Bedste siden jeg fik hjernerystelsen.

Part one – ventetid, veninder og nye veje

Det første halvår i 2015 gik med at vente på rehabiliteringsmøde nummer 2, på at grue og bekymre sig. Ventetiden var lang og jeg synes det var svært. Eftersom jeg havde prøvet at få afslag en gang og blive kastet ud i flere meningsløse forløb ved Københavns Kommune, turde jeg næsten ikke tro, at det nu ville lykkedes og havde krise. Men det lykkedes! I juni måned blev jeg bevilget fleksjob og med dette bevis, startede jeg måneden efter i et job på 5 timer i ugen. Jeg føler mig stadig utrolig lykkelig og taknemmelig over, at jeg kan arbejde og bruge min hjerne på en måde, jeg ikke føler jeg kan undvære. Lidt har aldeles også ret! Det kan betale sig at kæmpe og at være tålmodighed. En lektie først rigtig lært i år. Nu er jeg den jeg er, også pga. det jeg har været igennem, godt og skidt. Det ved jeg nu, og det er måske sådan det skal være. Fat mod, hvis du ikke er der endnu ❤

Men ventetiden op til blev ikke kun brugt til bekymring, jeg var også en tur i teatret og se Billy Elliot. Opdagede, at teater faktisk var en god mulighed for at opleve noget kulturelt med hjernerystelse. Jeg hang ud med min familie. Jeg var til en sjov fødselsdagsfest, hos en veninde. Jeg drak te med andre veninder, både i stuen og på tehus inde i byen. Fik besøg og besøgte andre. Det varmede altsammen. Jeg passede søde lånehunde og sov i ske med dem. Jeg opdagede også, at en tur i Zoo også var ret hjernerystelsesvenligt. Mange gode små ting i dette første halvår.

Part two – fleksjobliv, ferie og fødselsdag

Efter at have fået fleksjobbeviset, drog jeg sydpå i sommerhus med sød familie. Fik en lille pause og kunne lade alt det gode trænge ind sammen med en smule hvidvin og gåture på stranden. Jeg startede på arbejde hjemmefra, var perfektionistisk med at holde pauser og forsøgte at få en hverdag op at køre. En hverdag jeg elskede og havde glædet mig helt vildt meget til, lige siden jeg besluttede at stoppe med at læse til farmaceut (og hvorfor jeg gjorde det og hvordan accepten kom dengang, vil jeg gerne skrive om en anden dag). Jeg var klar på dette nye liv, længe før kommunen var det. Jeg vidste længe hvad jeg kunne og hvad jeg ville. Men pauserne blev sværere at overholde og i et overmodigt forsøg på at starte for meget nyt på en gang, væltede læsset.

Efteråret 2015 var derfor en dristig tid for min hjerne og det er ikke gået så godt fysisk. Jeg har i kombination med at være overmodig, sagt hej til hjørnet af en køkkenlåge der ikke gjorde tilstanden bedre. Jeg måtte sygemeldes fra jobbet i perioder, måtte hvile og lave nye aftaler med mig selv, om at man starter på 1 ny ting af gangen og ikke går ind i køkkenlåger mere. Slut med det pjat.

Men udover dette skridt tilbage, oplevede jeg også mange gode ting i anden halvdel af 2015. Mange af de samme ting, som i første halvdel, med familier og venner. Jeg var i Zoo igen! Jeg var også i teatret igen. Det gik godt. Jeg var på stranden og dyppede mig i varmen. Jeg blev faster ❤ Jeg rejste til London og besøgte min familie, med en helt almindelige ferie fra mit arbejde. Det var en ligeså fantastisk følelse, som at få lov at arbejde! Jeg var med til Halloween, som også var ret hjernerystelsesvenligt for mig. Jeg havde fødselsdag – og holdte det også med nogle piger. Første gang nogensinde. Det var en kæmpe sejr, især fordi mit hoved jo ikke havde det godt. Men jeg har fået et overskud, efter at være ude af kommuneforløb, som end ikke en hjernerystelse kan slå ned 🙂

nytår3

2016…

.. ønsker jeg at få det bedre i. Helt egoistisk. Udover, at jeg ønsker at alle andre også skal få det bedre, være glade og ønsker skal gå i opfyldelse ❤ Jeg vil gå all in på de små og store tiltag, der kan gøre bare en smule forskel for min hjerne. Stopur på job, lange pauser, mange gåture og flere fridage. Sundere og lettere mad, læse (lytte) hjernebøger, blive klogere på hvorfor det stadig gør ondt, bruge overskuddet af at være afklaret til at komme videre (det er ok hvis man ikke kan det hele på en gang), lave de øvelser min kiropraktor siger og gå tidligere i seng. Sidde mindre foran skærmen og bruge mere tid i livet. En ferie til et fremmede sted og en ferie hos dem jeg holder af. Det bliver et godt år!

Rigtig godt nytår og pas på jer ❤

Ps. Nytårsaften er i morgen. Sidste år sad jeg alene, selvvalgt og gik tidligt i seng. Min hjerne var glad for det. Så jeg bryder lige et tabu – man må godt, hvis man ikke orker andet. Bare husk bearnaisesovsen :-*


English: Thank you for 2015 – 2016 bring it on! Very short translate, I will update this English version very soon, when my concussion allows me to 🙂 

ntyår2

Reklamer