iPhone addiction

Skærme og hjernerystelse er ikke et godt par, men helt at undvære skærme kan man jo ikke. Jeg kan slet ikke, åbenbart. Havde på fornemmelsen, at det havde taget overhånd med mit iPhone forbrug det seneste stykke tid, så jeg downloadede en app (Moment) der tracker hvor meget tid man bruger på sin tlf. Den tæller ikke snak og musik med – gid den nu bare havde gjort det…. for jeg fik et stort chok, da jeg så tælleren på vej i seng:

 

Ja.. er du også lidt chokeret nu :-/ Jeg har et par gode råd til dig, der måske også bruger for meget tid på din telefon eller iPad. Det er små justeringer som gør, at man ikke stresser ved lyde og notifikationer, når man fx lige har lagt sig til et hvil eller bare lige vil se, hvad klokken er (og det er ikke fordi jeg ikke vil snakke, det er fordi jeg ikke kan) ❤

  • Befri din låste skærm. Fjern notifikationer (meddelelser) fra låst skærm, sådan at hvis du bare vil se hvad klokken er uden at låse tlf op, ser du ikke hvis der er sms’er eller andre notifikationer. Så bliver det et bevidst valg, at tjekke efter.
  • Slå lyde fra og sæt evt. tlf helt på lydløs. Jeg har lyd på opkald, men alt andet er stille. Man kan indstille (do not disturb) således, at kun visse opkald kommer igennem om natten – min familie har lov bare som sikkerhed, hvorimod andre pænt må vente.
  • Minimer notifikationer. Man kan justere notifikationer (meddelelser) for hver app, så du selv kan vælge hvilke app’s der skal give dig besked og hvilke du selv skal tjekke, for at se nyt (jo flere der slukkes, jo bedre..) I Facebook Messenger app’en kan man slukke for de samtaler, man ikke ønsker skal give notifikationer, så man ikke bliver lokket af det lille fine afhængige røde 1 tal. På den måde bliver det også et bevidst valg at gå på de sociale medier. I mail app’en kan man også indstille, så den først henter nye mails når du er inde på app’en. Tror ovenikøbet også det sparer lidt på batteriet.
  • Lad første skærmbillede være clean, uden app’s med sociale medier. Første skærm på min iPhone indeholder ur, lydbogs -og meditations app’s. På den måde kan jeg også tænde for noget på telefonen, uden at blive konfronteret med de sociale medier eller andet (fx spil..).
  • Læg tlf væk. Læg den i stuen om natten. Under min time-tracker opdagede jeg at jeg hurtigt havde brugt for lang tid på tlf, lige når jeg var vågen eller lige før jeg sov. Hvis den ikke er ved siden af hovedpuden, så gør man det ikke. Og måske også meget rart lige at overveje mængden af stråler, man undgår…

Der er mange flere tips i denne artikel, som godt nok er på engelsk, men den hjalp mig til at komme nærmere de ovenstående punkter. Den forklarer også det tekniske i nogle af punkterne. Afhængig eller ej, med eller uden hjernerystelse, så tænker jeg mange bruger rigtig meget tid på den tlf. Den fører også en masse godt med sig, grin og venskaber, men der må være en balance – SE mere ud i verden og mindre ned på skærmen. Jeg har halveret min tid på iPhone efter jeg har downloadet tracking app’en – så det virker at have en app, der holder øje! Kommentér gerne, hvordan du holder dit forbrug nede.

 Yndlings screenshot af låst skærm med nevø ❤ 


English: Do you also spend too much time on your phone? Track your time here and maybe get an unpleasant surprice, like I did – I spend way too much time on my phone! Also, read this article on how to spend less time on your phone – there are lots of good advice here, wether you have a concussion and need to limit your screentime or wether you just want to look more into the world, than down on your phone 🙂 Fell free to comment on how you spend less time on your phone 🙂 

Reklamer

En tanke omkring “iPhone addiction

  1. Pingback: 2015 – it came and went | Shaken not disturbed

Der er lukket for kommentarer.