Den søde ventetid…

9c008d358cf9ef68c6979038c654967b

Hvordan får man det bedste ud af en ventetid. Om det er et møde med kommunen, et brev, en start på et nyt forløb eller retning, en afgørelse eller andet, hvor beslutningen ligger udenfor ens hænder. Hvor man ikke kan gøre mere. For ellers vil jeg sige, kan man gøre noget, så skal man gøre det. Ringe og rykke. Stille spørgsmål. Stille krav om information. Det har hjulpet mig – det kunne jo være at de havde smidt hele ens sag væk og først opdager det, når man ringer og spørger pænt, om de kan fortælle nyt i sagen. Eller at de havde glemt at sende papirerne videre og derved også lidt har glemt mig. Men når man så har mindet dem på det 🙂 – så fortsætter ventetiden og hvad kan man så?

Jeg har lavet en liste over hvad jeg synes er godt at fokusere på, mens man venter. For mig gælder det om at flytte fokus og når det sker, kommer der lidt overskud. Det er svært!

  • Kom ud hver dag, hvis du kan. Gå ture, besøge venner/familie, find en bænk og tag en kop te med. Det at komme ud gør dagen kortere og bedre for mig. Så føler jeg, at jeg har lavet noget, selvom jeg faktisk ikke har lavet “så meget andet” end at gå en tur fx. Men det er nu også en ret stor ting, på nogle dage 🙂
  • Gå ture og få frisk luft og natur og finde stilhed og ro udenfor
  • Pas en hund – eller tag nabohunden med ud. Dejligt selskab der ikke er hjernekrævende 🙂
  • Spis sundt og lav mad i det omfang, du nu orker. Ved at spise godt og holde sig sund, bliver overskuddet jo bare større. Og så kan man lige snige nogle popcorn ind hist og her.
  • Brug energien på det, der gør dig det godt. Mennesker, som er søde ved dig og som forstår. Når jeg venter på noget større, har jeg ikke særligt meget overskud. Til noget. Så det meste af det jeg laver, skal give energi og skal vælges omhyggeligt, ellers bliver det vand jeg svømmer rundt i, bare dybere.
  • Lav en ønskeliste – ikke over den der taske (som jeg nu også gerne vil have), men over hvad du ønsker dig i dit liv. For mig giver det håb om det gode, også selvom det hele ikke lige kan ske i morgen. Men det får mig til at tænke positivt og på noget jeg ønsker. Og lidt mindre på det, jeg sidder fast i.

Det er jo meget velment at andre siger: “betragt det som en ferie” – men altså, det kan man jo ikke. Det er der simpelthen for meget usikkerhed til, at det kan være. Men hvis fokus flyttes og hvis man har en dato for hvornår det slutter (vigtigt for mig), så er der noget at se frem til og i mellemtiden må man prøve at begrave sig i søde mennesker, varme tekander og ønskesedler.

Reklamer