Alenehed og ensomhed

Jeg har nu i et stykke tid ville skrive lidt om ensomhed, men jeg har måtte tænke over, hvordan det kom ud. Det er ikke sådan, at jeg sidder og føler mig ensom hele tiden, når jeg nu vil skrive om det. Men jeg synes omvendt også det er vigtigt, at det ikke bliver et tabu. Jeg har altid kunnet lide min alenetid – inden jeg fik den rystede hjerne, kunne jeg sagtens bruge timer alene, fordi jeg selv valgte det. Det var min egen beslutning om jeg ville lave noget eller bare gå lange ture alene og så have det godt med det. Noget andet er, når man efter det rystede hoved, ikke føler man har et valg. Fordi man ikke kan rumme andre eller verden og egentligt heller ikke sig selv – men man er nødt til at isolere sig i periodevis, for at hjernen kan komme sig. Jeg har brugt mange timer alene, siden jeg faldt af den cykel for 6 år siden…

Men er man ensom, fordi man er alene? Ikke nødvendigvis. Alenehed, som det hedder, når man er alene og muligvis er helt ok med det. Ensomhed, den er værre, den føles tung og alligevel tom, også selvom man er sammen med de sødeste mennesker. Jeg tænker nogle gange, at ensomheden ikke ligger langt væk, når man ikke har et travlt liv fyldt med job og middagsaftaler og bruger mange timer hjemme. Græsset er grønnere på den anden side… men så faldt jeg over et par relevante artikler, fra to fængende bloggere – om ensomhed og om relationens kvalitet og kvantitet, som jeg synes er værd at bruge et par brikker på.

Så taler jeg om det. I hvert fald med min kæreste. Jeg har nogen gange følt mig ensom på venindefronten, og bare det at sige det højt til nogen, tale om det – det har lettet. Der er rigtig mange mennesker, som genkender følelsen! Det er bare med at bryde tabuet, og så tage fat. Holde om. Jeg forsøger at ringe til min farmor ugentlig fx. Og jeg sender nogen gange kort til min mormor  – Rockpaperdresses.dk

Hvor man via kommunikation, går ind og forstår hinandens virkelighed, og sætter tiden af, til oprigtigt at sætte sig ind i et andet menneske. Det er i øvrigt en kunst der er sværere at mestre end man umiddelbart skulle tro, da det rent faktisk kræver en form for overskud som mange af os ikke kan mønstre, i denne stressende travle verden – Samucha.eurowoman.dk

Det er altså ikke kun mig, der kan føle ensomheden trænge sig på. Hvis du sidder og føler dig ensom, fordi du har slået dit hoved og ikke kommer så meget ud, så er du ikke alene. Jeg synes det er vigtigt, at vi snakker om det her og at det er ok at have det sådan indimellem. At det ikke kun skyldes, at man har slået hovedet – at mange andre også genkender følelsen. Så man ikke også sidder alene om ensomheden. At der med små skridt måske kan føles lidt mindre ensomt, i det stille liv. En sms, en gåtur med ven, en opringning eller en kop kaffe. Ræk ud, hvis du kan. Er du i den anden ende, så tag imod. Relationer hjælper – de rigtige af dem. De ægte, dem hvor man fyldes op og hvor aleneheden ikke bliver til ensomhed, når man er hjemme igen. Dem, hvor mødet varer længere, end den tid man rent faktisk sidder overfor hinanden. De relationer hvor begge er nærværende og lytter. En sjælden vare, men gode at samle på.

De gule tulipaner i vinduet, med det travle liv udenfor og det mere stille liv indenfor. Hav en dejlig onsdag, om du er alene, med andre, travl eller rystet ❤

 ______________________________________________________________

English: About being alone and feeling alone – two different emotions. After a concussion, one can feel very much alone, with all the hours spent at home, alone, resting and recovering the brain. I tried to address it and to speak out – to say, that everyone feels lonely sometimes – also people with busy lives and unbroken brains. I linked to some famous Danish bloggers, talking about feeling alone. Try to reach out if you can, with a text or a cup of coffee. Are you in the other end, try to say yes. Choose the right relations, that makes you feel content and it will last longer and make more of a difference to you. 

Reklamer

4 tanker omkring “Alenehed og ensomhed

Der er lukket for kommentarer.