Experimenting with your senses

 

Tidligere på ugen var jeg forbi Århus med Hjernerystelsesforeningen og fik i den forbindelse besøgt Aros museum, som flere sanseudstillinger. Nogle gange skal man jo være lidt modig og teste egne grænser, så med en hjerne der er oversensitiv efter hjernerystelse, var det lidt af en prøvelse. Den ene udstilling var primært lydbaseret, men også med bevægelse og lys. Man kan se lidt af udstillingen her, hvor der også er en video, som med garanti gør dig lidt svimmel 😉 Men det var fedt – virkelig fedt! Dog måtte jeg lukke øjnene ind i mellem og lige blive fulgt igennem nogle sanseværker, som gjorde mig lidt for bimmelim. Som den her tunnel, med skygger der bevæger sig..

 

 

Lidt grounded blev man under udstillingen af dansk kunst gennem 200 år, inden man igen fik luft under vingerne oppe under Rainbow Panorama. Det er en tunnel, med glas i skiftende farver, og man kunne virkelig fornemme hvilke farver der gjorde det rart at være så langt oppe og hvilke farver, der kun gjorde højdeskrækken værre. Det var faktisk den grønne farve der var rarest, og det er også den, man kan bruge over sin computerskærm, hvis man har skærmproblemer efter en hjernerystelse. Så det var jo fint, at det hele gav mening – også for de andre, der ikke havde hjernerystelse. Ved andre farver føltes det mere, som om man var på vej ud over kanten…

   

    

Boy var og er et fantastisk værk, og jeg vil virkelig anbefale alle om ikke andet så at tage på Aros, kun for at se ham i levende live. Næsten. For man venter bare på, at han blinker. Det er fantastisk godt lavet og rodede ikke med hjernen. Er du meget sansepåvirket efter din hjernerystelse, så skal du måske undgå nogle af udstillingerne, men det er også det eneste negative jeg har at sige, om nogle virkelig fantastiske udstillinger.

  

___________________________________________

English: Careful with your senses, after a concussion – I went to an art exhibition and it was amazing but very challenging. Sometimes I need to test my limits and I certainly did that here – if you come by, close your eyes and have a helping hand near by! 

Reklamer

3 tanker omkring “Experimenting with your senses

  1. Hej, er lige faldet over din blog. Bruger du et grønt filter på din computerskærm? Hvis ja, må jeg høre hvilken?Jeg har en kæreste der lider af post commotio og han har især problemer med lys og at se på skærme. Håber du kan hjælpe
    Kh Mia

    Liked by 1 person

  2. Hej Mia! Jeg bruger det ikke, da jeg ikke har kunnet vænne mig til det. Men mange er glade for det – det kan købes i en boghandler og hedder vist bare grønt folie 🙂 Det er ret stift og kan holdes fast med tape 🙂 Men ellers betyder valg af computer også helt vildt meget! Apple laver computere med retina skærm, hvor opløsningen er ekstremt god og jeg får mere skærmtid af denne – kan faktisk næsten ikke bruge en anden slags computer. Det er også nemt at skrue op og ned for lyset. Det er dyrt, men har han pengene, er det det hele værd.

    Jeg har tidligere skrevet et indlæg om retina skærm her: https://shakennotdisturbed.com/2014/06/21/retina-rocks/

    Like

Der er lukket for kommentarer.