New horizons – look far away

Jeg har været på tur udenfor København og kigget langt væk. Stået lidt på en kløft til afgrunden og set de uendelige bølger ud over Østersøen. En horisont som ikke vil ende, med lavthængende skyer, et containerskib i det fjerne og med vinden i ryggen. Set rå natur, træer der gror skævt og set en kirke, hvor koret er faldet i havet. Det at komme ud af byen og se langt – det er godt for sjælen, for hovedet og for tankerne. Herinde i byen er alt tæt, der er høje bygninger, mennesker der bevæger sig rundt, ting i alle vinduer man går forbi. Men derude, på Stevns Klint, var der blot natur og selskabet af de få mennesker, der havde fundet vej derud, sådan en fin solskinsdag i marts. Jeg føler mig hjemme ved havet, og ville ønske jeg hver dag kunne vågne op til en udsigt, der varmede mig og gjorde mig glad.Et af de bedste råd, jeg har fået ud af mit forløb hos en neuropsykolog, var at huske at se langt væk. Det er godt for hjernen at skifte fra nærfokus til langdistance. Men det kræver en tur ud af byen indimellem – eller til en park i nærheden. Jeg kan mærke, at det gør mig godt. Jeg kan mærke, at det er transporten værd derud. Ikke hele tiden, men engang imellem. Hermed et råd, op til en forårsweekend, om at komme lidt ud og se langt! ___________________________________________________________

English: So I went out of the city and to some rough nature in southern Denmark. It was a bit of a trip, and sure took some strength, but it was and will always be worth it! To see the ocean,  to see the distance, the waves, it is amazing for the soul, mind and brain. One of the best tip I got from a neuropsychologist was to shift focus from near to rear – go out, and look far away. Your brain needs a break from the buildings, the people in the city, the close ups. It kind of loosens up my face and makes the brain relax – hard to explain, but it works for me. So a weekend advice – find a park og go outside the city and look far far away. Leave the phone in the jacket. Happy weekend ❤ 

Reklamer

2 tanker omkring “New horizons – look far away

  1. Pingback: Easter time and resting time | Shaken not disturbed

Der er lukket for kommentarer.