The grass is also green on your side

2015/01/img_1789.jpg

2015/01/img_1790.jpg

Jeg indrømmer, at jeg har en tendens til at tænke, at græsset er grønnere på den anden side. Hvis jeg nu blev farmaceut, kunne jeg også komme til at tjene gode penge og købe de der fine ting. Hvis jeg nu bare lige ændrer det og det, så kan jeg også få det der, de andre har. De ser godt nok glade ud over ved naboen, det er bare mig der har det elendigt. Men det er jo virkelig ufede tanker. Naboen har også kriser og alle farmaceuter er ikke pr. definition rige og lykkelige (desværre, søde farmaveninder). Glæden ved livet og hverdagen skal vi finde inde i os selv, uanset antallet af mønter eller ens jobidentitet. Jeg kan ærligt talt godt være lidt for dygtig, til at tænke i dumme negative cirkler, især efter jeg mistede hele mit gamle liv efter hjernerystelsen. At sidde og tænke på, hvad der gik galt og hvorfor og hvor træls det er. Tænke mere over det igen og igen og tænke, at jeg heller ikke rigtig duer til noget. Det er da kedelige ubrugelige tanker. Året efter ulykken kunne jeg ikke stoppe de dumme tanker på egen hånd, da jeg på det tidspunkt røg ind i et lidt mørkt deprimerende hul, hvor jeg sad fast og spiste mig lidt ud af det hele. Men med den rette hjælp kom jeg relativt hurtigt videre og fik året efter bearbejdet den sorg der var, ved at miste sit studie, sin sport, sin identitet, sin fremtid. Det var møg svært at skulle finde på et nyt liv og så med hovedpine, men der er ingen vej udenom. Tiden går uanset.

2014 var et øv år ja, men hold nu op, der skete jo også mange gode ting! Og det er dem, jeg vil blive bedre til at fokusere på. Alle de forløb hos kommunen er super dræbende, men hvor bliver man sindssyg viljestærk, beslutsom og får en evne til at stå op for sig selv, som jeg kun misundte andre for at de kunne. Nogle gange får jeg af vide “hvordan har du klaret 6 år med hjernerystelse, jeg havde aldrig klaret det” – og så tænker jeg, at selvfølgelig havde du da det! Jeg er ikke en superhelt eller andet (beklager at måtte briste drømmen, der er ingen catwoman dragt under tøjet), jeg er blot et menneske ramt af en frygtelig hjernerystelse, som har lært at leve med det og til stadighed lærer at leve med det. Og nu hvor jeg står på vippen til en afgørelse hos kommunen, så vælter mulighederne selvsagt ind over mig – det skal nok komme! Men ingen af dem har ringet på døren, jeg har måtte ud og finde mulighederne og vise mit værd, for jeg kan faktisk noget selv med et rystet hovedet – deraf en forklaring på mit blognavn, da jeg absolut ikke mener jeg er blevet forstyrret af ulykken, om end det kommer sådan til udtryk nogle gange 😉 I am shaken but not disturbed!

Jeg mener ikke, at man skal glemme de hårde ting, for det er jo dem vi lærer af. Det er dem, der er springbrættet til en styrke, der står endnu mere i stand næste gang der sker en øv ting – og som samtidig står endnu flottere når der sker noget godt! Men jeg vil helt sikkert øve mig i at se mere på helheder og på positive ting, hvad jeg har opnået, og lidt mindre på det der gik galt. Mindre banke mig selv oveni hovedet og flere skulderklap hen over ryggen. På de knap 20 dage der er gået af 2015, er der sket så mange gode ting der peger i den rigtige retning – hvorfor det kommer i stimer, det ved jeg ikke. Men vi må se fremad og huske, at det hele er med til at forme os ❤  ________________________________________________________________________________________________________

English: The grass is greener on the other side – that is something I have been way to good to think at times, even before my concussion. I have probably always been envy on other people – the nice things they had, their house, their families, their cars, their vacations. I thought if I became a pharmacist, I too would become happy and rich. Unfortunately I found out, that you are not those thing, just with a pharmacist degree. But I really must stop to envy other people – they also have tough times, everyone does! The joy of life, that we must find that in ourselves and be happy with that, no matter the amount of money or how many things that have gone wrong. I tend to only see the tough times, what went wrong and why and how I am not good enough, and then think about it again and again and again. I mean, this is just not the way to think forward, or to be good to me! I will definately try to think more about what went well and then take that in! More “great work” than “why did that go wrong again”. Sure, there will always be tough times, that is life, up and down. But the tough times makes us stronger, makes us able to stand, when more tough times come along, but also makes us shine even more when great things come along!

Sometimes people say to me “how have you managed to overcome 6 years with a concussion, I would never be able to do that” – sure you would have! I am no superhero, I am just a normal person, who got a really bad concussion, and who just tried to deal with it and really still does in so many ways. I will try to think more about the good things that happens – and not so much, of what went wrong. The little victories and the small joys needs to come into my circle of thoughts ❤ Also, that is why I have my blogname – because although I am shaken, I am not disturbed and sure have a lot to offer although I have some special needs and lots of limits and pain. 

Reklamer

6 tanker omkring “The grass is also green on your side

 1. It is so important to stay positive, no matter what. Especially with concussion, which can introduce so many new problems. Just remember, feeling down often goes along with the injury — you often have to work harder at things, in general, and that takes more energy. You get tired more quickly. And when we get tired, our injured brains become irritable and don’t work so well. So of course(!) we feel down and negative at times.

  It’s important to remember that it is part of your injury, and healing that happens as you heal from your injury. It’s not you — even though you may have had a tendency to be negative and/or envious of others before. It’s the injury. And it can heal, when you apply yourself regularly.

  This takes work. It takes discipline. A lot of people hate the word “discipline” because they feel like they are being punished. It’s not punishment – it’s choosing what you will think and do, and then doing it, no matter how you feel, or whether you are “in the mood” to be happy and hard-working or not.

  Concussion recovery is a lot of work — and with that said, rest is a very big part of it. It’s amazing, what a difference a nap or a good night’s sleep will do for my moods. It gives my brain a fighting chance to get better. I get a second chance, and that certainly makes me happy.

  So, good post! Keep up the good work! Recovery is possible. Just keep at it, keep positive, and keep looking for the good. Eventually, you will train yourself to do it, and it will be second-nature. But for now, you’re on the right track, practicing it. Practice doesn’t always make perfect, but it sure does make things better!

  Be well.

  Liked by 1 person

 2. Tusen takk for en super god blog 🙂 Jeg har nettopp begynt å følge den, og kjenner meg igjen i mange av tingene du skriver. Ditt innlegg idag fikk meg til å tenke på en kjent norsk visesang, som har en utrolig fin og beskrivende tekst. Sangen handler først og fremst om at vi skal være glade og takknemlige for det vi ha idag, for hva som skjer i morgen vet vi ingenting om. Den handler om at vi skal se verdien i alle mennesker, rike som fattige, syk som frisk. Ofte så er det bare små tilfeldigheter som har gjort at vi lever som vi gjør, og bak fasaden er vi egentlige ganske like alle sammen. Det er viktig å tenke på. Selv om alle har sine utfordringer, så er det en ting vi har felles, og det er at graset er like grønt for alle. Det er viktig å leve i nuet og prøve å se det positive, selv om livet til tider er tungt og vondt. Jeg har lagt ved teksten her (håper du forstår hva jeg skriver og at du forstår sangteksten, selv om det er på norsk):

  Ja, først så vil jeg nevne min stilling og min stand:
  jeg står og svarve hatter i Salomo sitt land.
  Sjøl bær jeg navnet Jørgen, så skilnaden er stor,
  men både jeg og Salomo kom nakne tel vår jord.

  Refr.: Sola skinn på deg, så skyggen fell på meg, men graset er grønt for alle.

  Når liljene på marken i fager blomstring står
  og alle himlens fugler sin glade trille slår
  Jeg nynner samme strofa i Hattemakergrend
  og morgendagen, Salomo, – hva vet vel vi om den.

  Refr.: Sola skinn på deg, så skyggen fell på meg, men graset er grønt for alle.

  Har Salomo sitt måltid med vin og fylte fat,
  jeg sug på harde skorper og kaller det for mat.
  Men det vi gjer ifrå oss dit vi i lønndom går
  blir gras til hyrdens hvite lam og Sarons sorte får.

  Refr.: Sola skinn på deg, så skyggen fell på meg, men graset er grønt for alle.

  Når dronninga av Saba gjør Salomo visitt,
  jeg ser ‘a Lea Lettvint og hu har tenkt seg hit.
  Om leiet blir forskjellig fra silkeseng tel strå,
  vi går mot samme paradis og hører harper slå.

  Refr.: Sola skinn på deg, så skyggen fell på meg, men graset er grønt for alle.

  Når sola synk og dale bak slottets tårn og tind,
  da kjæm den mørke natta med drøm og tankespinn.
  Da blir jeg sjøl kong Salomo, og han blir kanskje den
  som står og svarve hatter uti hattemakergrenn,

  Refr.: Sola skinn på deg, så skyggen fell på meg, men graset er grønt for alle.

  Liked by 1 person

 3. Well written and so true. It’s so great to connect to other concussion people and to learn from eachother and share tips and advice. Also it’s comforting but devistating, that we are more out there, fighting for the same goals – to get better and to be more happy 🙂

  Like

 4. Kære Elina, tusinde tak for de søde ord! Og du har helt ret og sangen rammer helt plet: vi skal være glade for at være i live og for hver god ting, som kommer vores vej 😊 jeg håber du snart får det bedre!

  Like

 5. Det håper virkelig at du også snart får det bedre! 🙂 Det har vært sterkt å lese historien din. Jeg beundrer din positivitet og ditt pågangsmot. Vi får tro at 2015 blir et godt år, og at sola snart skinner litt ekstra på oss!

  Liked by 1 person

 6. Pingback: Alenehed og ensomhed | Shaken not disturbed

Der er lukket for kommentarer.