Tips: taking breaks

2015/01/img_1747-0.jpg

2015/01/img_1749.jpg

2015/01/img_1748.jpg

Det at ligge i et mørkt rum med høreværn og øjenmaske er ikke det mest spændende at lave. Man ser heller ikke særlig intelligent ud, kan jeg godt afsløre. Mascaren indfinder sig også hurtigt under øjnene, hvorfor den heller ikke kommer på hver dag. Jeg ligner jo en panda i forvejen med de sorte rander under øjnene, ingen grund til at lave dobbelt effekt. Om end pandaer er søde selvfølgelig. Og bløde. Ligesom kaniner, der er ret gode til bare at falde om og sove. Men har man brug for time outs i løbet af dagen, for at få energi til de aktiviteter der byder sig, så skal man hvile. Nogle dage er jeg rigtig dårlig til at hvile, og så betaler jeg for det enten med det samme eller dagen efter, det er rent surprise 😉 Men, jeg har fundet et par tricks for at få hvilene mere effektive og jeg tænker det faktisk slet ikke er så dårligt, lige at ligge og tænke over livet et par gange dagligt. Hvis man nu ikke har slået hovedet, kan et enkelt kort hvil efter arbejde måske alligevel gøre noget godt for en (alle er vel trætte efter endt arbejdsdag?)

Tips til at hvile mere effektivt og hyggeligt:

– Sæt ur på dine hvil og find et passende antal hvil. Find ud af, hvor lang tid man behøver for at genoplade og sæt et stopur. Det virker for mig, for jeg “må” helst ikke rejse mig før uret ringer og jeg føler derefter en stor succes, ved at have blevet liggende hele tiden ud. Jeg kan mærke det hjælper og at jeg har gjort det rigtige for mig selv – især efter at jeg har fundet ud af hvilken mængde tid der er bedst, alt afhængig af dagsform og/eller aktiviteter. Flere mindre hvil gør min dag bedre, da hjernen ofte får pauser og dermed trækkes væk fra skærm/mennesker/indtryk. Jeg kan mærke, at det at have sat mine hvil op fra 40 – 60 minutter giver mig lidt mere overskud. Nogle gange skal der ikke så meget til, før effekten kan mærkes. Det er noget af det, der er så tricky med os med hjernerystelse.

– Taknemmelighed og belønning. Har man lavet noget helt vildt hyggeligt, kan man ligge og glæde sig over, at man var i stand til at være med/grine/hygge/huske hvor lækker kagen smagte eller andre gode ting. At være glad for, at man brugte energien på lige netop det og de mennesker. Mærke efter, hvad det har givet en. Jeg kan blive så glad efter at have været sammen med veninder, og kan ligge bagefter og tænke på hvor hyggeligt det var og hvor meget jeg glæder mig til at se dem igen. Noget andet er når man hviler op til noget – så er aktiviteten jo faktisk en form for belønning. Om det så bare er en varm kop te, lille stykke chokolade, gåtur, veninder, job – så kan man under sit hvil glæde sig til, hvad energien skal bruges på. Sidstnævnte er noget jeg har indført for nyligt, for at sparke lidt positivitet ind i en kognitiv svær periode. Det er også bare sjovere at ringe til en ven, når man har hvilet forud og kan mærke man er lidt mere klar i hovedet. Hold nu op hvor har jeg ligget MANGE timer de sidste 6 år og bandet det mørke væk. Jeg lå jo nærmest 22 timer i døgnet de første par år, men det er altså lidt sjovere hvis man kan vende energien bare en smule – it’s not easy but it can be done! Jeg indrømmer, at jeg selv lå og spillede tennisspil på min gamle Samsung mobil i mørket, indtil jeg blev opdaget… 😉 Det var en slags falsk fornøjelse, for hvilene var ikke optimale, jeg troede bare det gjorde det mere udholdeligt.

– Meditation. Jeg er totalt fan af meditation og har flere gange nævnt hvilken app jeg bruger, nemlig Andrew Johnson’s Relax app. Det er ikke hver dag jeg husker det, men jeg elsker hans stemme. Så er der også en helt gyldig grund til at ligge ned og være stille, hvis man har brug for sådan en lige der. Det er som om det virker afslappende, selvom jeg ikke falder i søvn, men hjernen genkender det og hjernen elsker jo gentagelser.

Håber I kan bruge mine tips 🙂 Dem kommer der flere af! Skriv endelig som kommentar, hvordan du bedst klarer dine hvil!

_________________________________________________________________________________________

English: So I made a quickquide on how to make your rests more amusing, when you are lying there, bored, starring into the backside of your eye mask, cursing your concussion away! 1) Put a timer on your rests. It helps me to stay in bed during the whole time, and makes me so happy and proud, when I have actually managed to stay off my phone for the whole time. It really helps me revitalizing when I am succesful at this! 2) Gratefulness and rewards. When you lie there, try to be happy about what you spend your energy on before. It makes me happy to think about the good friends I just talked to, and I am looking forward to seeing them again another day. Or the other way around, when you lie there, look forward to what you are going to do when you get up – and see it as some kind of a reward, because you where so good at resting. This sounds weird, but it recently really helped me, when I had to increase the number of time outs! 3) Here we are – how many time outs do you need everyday. I find that more small breaks makes my energi load better. Also think about how many minutes you are resting – just 20 minutes more can make a big difference, it did to me! I have been cursing those breaks away the last 6 years and have some years spend 22 hours a day in bed. I didn’t say it would be easy to make it a positive thing, but I think it can be done! 4) Meditate while you are having a break. No need to fall asleep overtime, but it does help my brain to cool off most days (when I remember to do it). The brain loves it when you do the same things over and over again. 

Hopefully you can use my tips 🙂 I will post some more! 

Sometimes I am not happy about resting…

2015/01/img_1750.jpg

Reklamer

7 tanker omkring “Tips: taking breaks

  1. Gode tips! Især det med at tænke på hvor rart det har været at lave noget hyggeligt eller at tænke frem på det. Og er glad for at høre jeg ikke var/er den eneste, der ikke kan finde ud af at holde fingrene fra de små spil – selvom jeg jo udmærket vidste det ikke var gavnligt… Har for nylig hørt om en app, der hedder Stay Focused, hvor man kan sætte tidsbegræsning på sit forbrug af f.eks Instagram og Facebook, og så kan man ikke bruge dem mere, når tiden er gået – ret smart! Jeg kan bare ikke rigtig finde den i andet end Android version – men smart er det 🙂

    Liked by 1 person

  2. Sofie, sikke et smart tip! Det må jeg kigge nærmere på. Det er svært med facebook og instagram, da jeg også får meget socialt ud af at bruge det. Men som regel er det ikke noget, der ikke kan vente til efter hvilet er slut ☺️ og Candy Crush spillet måtte jeg til sidst slette, da jeg ikke kunne styre det 🙂

    Like

  3. Haha, ja, min tante sagde faktisk en dag at folk nokn har sværere ved at komme sig over hjernerystelser i dag, fordi mange føler et stort pres fra arbejdet og fordi vi ikke giver is selv lov fordi der er computere, tv og nu de her små (forbandede) skærme. Men kan virkelig nikke genkendende til det, Charlotte. Har også slettet Facebook og andre apps og lægger bevidst min telefon et sted langt væk når jeg skal sove 😉 man må sætte nogle grænser for sig selv! 🙂

    Liked by 1 person

Der er lukket for kommentarer.