Five things to help you through the winter

IMG_1211.JPG

English below

Vinteren kan for nogle være lidt hård at komme igennem. Jeg bliver som sådan ikke mere trist, men jeg har heller ikke samme energi som om sommeren. Jeg har derfor tænkt lidt på hvad jeg gør, for bedst at komme igennem de mørke dage – og jeg føler, at alle ting virker for mig og giver mig mere overskud og lyst til at komme ud af sengen om morgenen.

1: Tage et tilskud af D – vitamin. Det skal være 25 ug før det rigtig virker, og jeg tager 3 stk hver morgen. Mit D vitamin blev målt for et par vintre siden og var faretruende lavt. Man bør lige selv kigge på tallene, for hvis man kun lige ligger i starten af det anbefalede, bør man måske supplere op. Siden da har jeg taget tilskuddet hele året rundt. Mangler man D-vitamin, kan man føle sig træt og trist.

2: Ud og gå. Gå ture, uanset regn eller blæst og helst i de timer, hvor det er lyst. Jeg går selv de fleste dage, nogle dage er jeg dog for dårlig og kan ikke, andre dage kan jeg først gå når det er mørkt, men i mine øjne tæller det stadig. Det hjælper også på nattesøvnen.

3: Spis fornuftigt. For mit eget vedkommende er det et minimum af sukker og ingen gluten eller mælk. Det kan man jo så gætte hvordan det går i december måned, hvor der køres snebolde, chokolade og konfekt indenbords. Men jeg forsøger at have perioder uden, om ikke andet. Gluten påvirker hele min krop på en skidt måde, det fortæller jeg om i et andet indlæg. Dog er det noget med at mørk chokolade kan gøre en glad, så lidt er vel lov 😀

4: Gør andre glade. Jeg bliver glad, hvis mine veninder og familie er glade. Det kræver overskud at gøre noget for andre, og det er ikke altid jeg kan finde det frem. Men i år er det lykkedes. Der er sendt nogle julekort ud, og jeg har lavet nogle små juleposer til de, jeg er stødt ind i omkring min fødselsdag. Jeg har takket veninder og familie for at være der for mig. Noget som jeg kan glemme i løbet af året, men bare et lille kort kan gøre en forskel.

5: Meditation. En daglig meditation, bare 20 minutter, gør en forskel på mig. Typisk falder jeg i søvn og så er det win win, men det hjælper at få tankerne ned, lade op og få energi til resten af dagen. Jeg bruger en app (Andrew Johnson Relax), men der er mange at vælge imellem, så man kan finde en med en stemme og tempo der fungerer for en selv.

Ellers er det noget med at holde sig varm og sørge for at komme i seng i god tid. Har du gode råd, så kommenter endelig og del ud af dine erfaringer 😊❤️ Cathrineyoga.dk har også gode råd til jer, der kan høre mere musik og dyrke mere motion 😉
_______________________________________________________________________
Translation: So I made this quick guide, how to get through the winter the best way, with or without concussion. I am sure a lot of us feel more tired when it is so dark and cold, I certainly have more energy in the spring and summer. 

1: Take D-vitamin to strengthen your mind, the vitamin makes you less tired and gives you more energy. Check out your levels at the doctors. I take 3 x the daily suggested amount, to get to the level where I have enough. Years ago I was very very low and am I sure it also helps my mood! // 2: Walk – go for walks. Try to go out when it is light, but a walk at night is still better than no walk. I cannot always manage to go out, due to the concussion, but I do try almost every day. Even a little 10-15 minutes walk is better than no one. // 3: Eat vegetables, protein and healthy food. I am trying to stay off sugar and gluten, but I must admit, it is not easy in December to stay away from the chocolate. But dark chocolate makes you a bit more happy, so I guess a small amount is okay 🙂 Gluten really messes up my system, but I will tell you more of that another time. // 4: Make your friends and family happy, by doing small things for them like sending them a christmas card, with thanks for their support. I even managed to make little goodie bags for the people I saw near my birthday, and just a few little things made great joy. I do not always have the energy to do this, but this year I managed. // 5: Meditation – meditate and keep your mind clear and make room for resting. I listen to Andrew Johnson Relax app, but there are so many to choose from, so find your favorite. 

Otherwise, keep your body warm and go to bed early. All these things help me get through the winter. Do you do anything special, please comment and share your advise 🙂 

Reklamer

2 tanker omkring “Five things to help you through the winter

Der er lukket for kommentarer.