Christmas shopping

IMG_1004.JPG

IMG_1003.JPG

IMG_1002.JPG

IMG_5900.JPG

IMG_1013.JPG

English below – Christmas shopping takes all my energy as you can see

Det der med julegaveindkøb, er jo både hyggeligt men også krævende – og det tænker jeg at det er for alle, uanset hjerne-ryste-tilstand. Jeg køber de fleste julegaver over nettet, og bruger lidt tid på at finde fri fragt og tilmelde mig nyhedsbreve, for gode tilbud, hvis jeg kan finde energien til det. Det kan godt hente nogle penge hjem. Jeg prøver også at tørre et par gaver af på familien, så jeg ikke skal tænke over alt for mange ideer. På strøget er der jo sort af mennesker og det kræver ualmindeligt meget energi at fuldføre en shopping tur. Jeg plejer at dele det op i små bider – et par butikker på hvert tur og ca. 2 – 3 små ture fordelt over fire uger. Igår var der så lige 25% på nogle julegaver jeg havde set mig for at købe, og det var startskuddet til et par timer i kognitivt helvede, sådan en lørdag sidst i november.

Jeg delte det op – først var jeg lokalt i en butik og fik derefter en pause hjemme, hvor jeg tankede frokost op og indstillede mig på, hvad der ventede mig inde i byen. Det er ikke “bare” at tage sig sammen, det kræver forberedelse og mentalt krigshumør. Afsted med fyldt bus med Bose noise cancelling høretlf i ørene og så fulgte jeg min plan – altid hav en plan! En butik, to butikker, tre butikker. Magasin var sidste stop, jeg fik hvad jeg havde på listen, inklusiv et utroligt dårligt og meget ærligt selfie billede… Jeg var ikke kommet afsted, hvis jeg havde skulle glatte håret og lægge fuld make up, så nogle dage må man vælge sine kampe (en lille misundelse til mændene lige på det punkt). Jeg besluttede at jeg fortjente en flødebolle, som jeg kunne se frem til, når jeg engang fandt hjem. Jeg var jo ret stolt faktisk, jeg klarede min liste og alle de mennesker! Faktisk var det nemmere i år end sidste år, så jeg må have lært flere strategier. For nogle år siden kunne jeg ikke overskue at finde på en eneste gave uden at skælde nogle ud, så på den front er der også sket noget. Jeg kan faktisk rigtig godt lide, at finde gaver som jeg tror andre vil blive glade for. Og helst inden december, for så kan jeg bruge energien der på at være social og lade lidt op til julen.

Hvordan klarer I mon jeres julegaveindkøb med eller uden et rystet hoved?

______________________________________________________________________________________

Translation: So every christmas, there have to be gifts and they have to be purchased. I am sure this is a big thing for everyone, no matter how shaken their heads are. I buy most gifts online and spend a little time searching for free delivery and good offers. If I have the energy – otherwise I just pay! I give myself one day each christmas, where I go out and buy gifts in the city centre of Copenhagen, even though there are too many people, driving me into a warzone. Besides, there was a 25% sale on some gifts, so I decided to go out into shopping thinking brain hell 🙂

First I went into one shop just where I live. I then got home with the gifts, had some lunch and prepared myself for a Christmas warzone. It is not easy just to suck it up and do it, but with some strategy, it can be done. I had a plan which shops I would visit, in a certain order, and knew what I would like to buy. I took the bus, followed my plan and got all the gifts, including the very honest selfie photo above. I could not put on make up and do my hair, and go out shopping, so sometimes we must choose our battles (I envy men just with this). I then decided to buy myself a marzipan chocolate cream cake, because I was so proud of what I had overcome. I love finding gifts for people that I think they can use, so I am glad that I use the energy for this. Some years are better than others, this year looks good so far, I think I must have learned some new strategies! How do you do your christmas shopping, with or without a shaken head?

Reklamer

3 tanker omkring “Christmas shopping

Der er lukket for kommentarer.