Flashback to my old life

IMG_0656.JPG

IMG_0655.JPG

IMG_0653.JPG

IMG_0654.JPG

English below – photos from my old life, university and dorm room

Igår kom jeg tilfældigt forbi mit gamle universitet, på vejen for at besøge en veninde. Jeg undgår som regel noget så konfronterende, fordi det dumme cykeluheld for snart 6 år siden jo ændrede alle aspekter af mit liv. Men det er helt sikkert også sundt og godt for sjælen at se det i øjnene ind i mellem – hvor kommer jeg fra, hvad har jeg lavet og med hvem. Det er vigtigt, for det har været med til at forme den jeg er i dag på mange måder. Det skal man ikke forglemme eller gå udenom. Jeg er jo det hele! I de to bygninger på billederne, har jeg brugt dage fra solopgang til solnedgang, enten i et laboratorie med halvfarlige kemikalier på hænderne, siddet foran en computer i gruppearbejde med stakkevis af kage eller danset med guldøl i hænderne (og sprut i skabene). Der var hårde dage, sjove dage, lange dage, fest dage, aha – dage (hvor man pludselig forstod, hvad hele faget handlede om), eksamensdage og mange tømmermænds dage. Faktisk var jeg fra starten af studiet i tvivl om det var mig, men jeg er som regel en der gør mine projekter færdige. Også selvom det er et 5 års projekt om at blive farmaceut. Undervejs på bacheloren blev der introduceret nogle nye forskellige kandidat muligheder, og jeg kunne pludselig se en eller form for drømmejob langsomt samle sig i fremtiden. Og så rystede jeg mit hoved. Tough life.

Jeg har af flere omgange forsøgt at komme tilbage til studiet, med hjælpemidler man ikke kan drømme om og uanede mængder af hvile og søvn. Veninder, varm mad, gåture, oplevelser, ja selve livet blev faktisk fravalgt, når jeg læste. Jeg fik det bare alt for dårligt og det var ikke det værd! Livet handler i høj grad om uddannelse og job og bidrage til både samfund men hold nu op, hvor det også handler om at smile, glæde, venner, familie, kærlighed, ae sin kanin i sofaen, varm te, rejser og oplevelser. Jeg har nu fået et indhold jeg ikke havde drømt om kunne gøre mig ret så tilfreds – frivilligt arbejde i Hjernerystelsesforeningen, praktik på verdens dejligste dyreklinik og tid til ro, heling og fordybelse. Ville jeg tage mit gamle liv tilbage hvis jeg kunne? JA! Men det kan jeg ikke. Prøver i stedet at omfavne det nuværende liv, og tage det sure med det søde. Det hjælper med chokolade kage.

__________________________________________________________________________________________________________

Translation: Yesterday I came by my old University, where I used to study pharmacy before I got my concussion. I normally try to avoid those places, from my before life, because it is just not that fun to be reminded of.  But – it is all a part of who I am now, it was all important in making me the person I am today. Actually, I should embrace it I think. Take it all in, as the past is not to be forgotten, but to be remembered. In those buildings in the photos, I have been spending days from sunrise to sunset, either in a lab with chemicals on my hands, in front of a computer with loads of cake or dancing around with beers in my hands. I had doubts about pharmacy, if it was really something for me when I was there. But during our bachelor years, a new master degree was presented, and I could suddenly see my dream job in the near future. Something I would do, and love to do. But then the concussion said hello. Tough life.

I tried several times to return to my studies, with a lot of help from my school counselor and so much sleep you can not even dream about it. Warm dinners, friends, walks, experiences – my whole life was non exciting. So I choose to stop. I choose life – another life. But I had to do something for myself. And I would never have thought, that I could find something else to make my life so great – volunteer work in the Danish mTBI association and a few hours of work at the best vet in the world. I am so happy about this! Would I say yes to my old life if I could? YES! But that is not an option. Instead – I will embrace my present and take the ups with the downs. It helps with chocolate cake.

Reklamer

6 tanker omkring “Flashback to my old life

  1. Tankevækkende og inspirerende indlæg – tak for det. Svær beslutning at træffe, men virkelig modigt og stærkt, at du valgte de vigtigste ting i livet. Selv kæmper jeg for at komme videre i studiet, men som jeg også skrev på Hjernerystelsesforeningens facebook-side, er det godt nok svært at finde ud af om det er en kamp, der giver mening og er det værd. Så tak for din historie 🙂

    Like

  2. Jeg er glad for at høre, at du havde glæde af det her indlæg! Faktisk var det dine spørgsmål i facebook gruppen der gjorde, at tankerne formede sig og det blev til et indlæg. Det er bare så vigtigt det med at mærke efter og vælge til og fra, hvad man ønsker i sit liv!

    Like

  3. Absolut! Det synes jeg også altid jeg har gjort, men har også været vant til, at det var i mine hænder, kvad der skete. Nu har et tilbagefald tvunget mig til at droppe al studieaktivitet dette semester – mega-ærgerligt og irriterende, men bliver heldigvis ikke slået så meget ud af det som tidligere. Dine tanker og en god snak med en veninde har hjulpet mig til at se, at det ikke er det vigtigste i sidste ende 🙂

    Liked by 1 person

  4. Pingback: Moments from the week | Shaken not disturbed

Der er lukket for kommentarer.