So it hit me…

20140706-104514-38714499.jpg

Hvordan føles det at have hjernerystelse og hvor gør det ondt? Det kan være svært helt at beskrive, men hvis jeg nu siger at det føles lidt som om at man er blevet kørt over af en damptromle, efter man er kommet ud af verdens vildeste rutsjebane. Altså en af dem man får kvalme af. Men helt at tage ind, hvordan det egentlig føles at have fået et helt nyt liv stukket i hænderne en december aften er straks sværere. Har jo egentlig ikke rigtig kunne overskue det… Mere bare leve i det. Jeg tror faktisk ikke rigtigt, at jeg har kunnet rumme konsekvenserne af ulykken. Løbende har jeg affundet mig med en masse men et kig på mit liv lige nu er ikke opløftende. Måske var det ren overlevelses strategi? Jeg føler ikke det har kunnet være anderledes. Jeg kom til skade, big time, og har skulle håndtere smerter, tab, et helt nyt liv og restituere. Det har været nødvendigt at gå i en bobbel. Energien er gået til at komme igennem dagene og de forskellige forløb, hos læger og kommune. Jeg har gjort virkelig meget for at coope og få det bedre. Men har altså bare ikke haft det særligt sjovt! Kedeligtliv.dk!

Jeg har for første gang i 5,5 år set videoer på youtube om at have langvarig hjernerystelse. Høre en mor fortælle om, hvordan hele deres familie liv ændrede sig efter hendes datter var ude for en hjernerystelse. At se sig selv udefra, for hendes beskrivelse af datteren var meget lig min historie. Og når man hører nogle beskrive ens hjernerystelses liv, lyder det bare ikke spor flatterende…. over tid, så rammer det – følelsen af at have spildt 5,5 år af ens unge gode år med hovedpiner og været søvndrukken under dynen i al slags vejr. Det er da ikke fedt!! Jeg tror bare jeg har tænkt lidt, at nu må jeg lige, for jeg sidder jo ikke i kørestol eller er koblet til slanger eller andet. Men det har bare været hårdt på en anden måde.

Nu smutter jeg ikke fra det hele og gør hvad jeg vil, for så bliver 5 år under dynen bare til 10. Men jeg vil bare gerne have det lidt mere sjovt – flere sommeraftener ude i København, flere gåture i skoven, større grin med veninderne og mere kærlighed. Og hvilene giver mere mening, hvis der laves noget hyggeligt bagefter. Netop fordi jeg kan lukke realiteterne mere ind, oplever jeg at få større lyst til at leve livet og opleve noget mere. Det er møg hårdt at indse det, men det gør også noget godt! Jeg har det lidt som om jeg er vågnet efter 5,5 år’s tornerosesøvn (med en del ærter under madrassen….) ☀️godmorgen 🙂
____________________________________________________________
Translation: so how does it feel to have a concussion? It feels like having been run over after you just tried the wildest rollercoster in the world. But how does it actually feel to have your whole life turned around and to loose everything you had and did. That is much more difficult to digest and to really let in. I did what I had to – came through everyday and tried my best. Put my energy into doctors, work hours, dealing with pain. I was just too hard to face the facts. Also I am not in a wheelchair or admitted to the hospital, so how bad is it really? Well, it’s hard in a different way I think.

I have watched a video on youtube about a mom describing how their life as a family changed, after their daughter got a concussion. It was like seeing myself from an outside point of view. After 5,5 years in a my own world. I dit not like the life she described! It has been quite a wake up call to see it that way. I feel like I have wasted the last 5,5 years in my bed. Not cool! I know that it is not true because I have done tons of things to get better. But still. Not much fun stuff!

So I am trying to start living again. Although I can’t just leave everything, then my 5 years in bed will turn into 10. But I just want more nice things everyday – friends, see the city in the moonlight, Beach walks! And because I am starting to see the realities in my life, I think I can make it work 🙂

Reklamer

En tanke omkring “So it hit me…

 1. DER ER EN FORFATTER I DIG! Du skriver godt, men hold k….:Kan jeg ikke overtage det, jeg er jo hjem alligevel. SEND DET VÆK, SÅ STÅR JEG PÅ HJØRNET OG TAGER IMOD.

  Med venlig hilsen

  Ine M. Hansen Astma-Allergi Foreningen Fædresmindevej 4 5250 Odense SV. Tel.: 6617 4429 Mob.: 4063 3552 info@astma-fyn.dk http://www.astma-fyn.dk

  Fra: Shaken not disturbed [mailto:comment-reply@wordpress.com] Sendt: 6. juli 2014 13:15 Til: ine@mvg-online.dk Emne: [New post] So it hit me…

  charlottevangilshansen posted: ” Hvordan føles det at have hjernerystelse og hvor gør det ondt? Det kan være svært helt at beskrive, men hvis jeg nu siger at det føles lidt som om at man er blevet kørt over af en damptromle, efter man er kommet ud af verdens vildeste rutsjebane. Altså “

  Liked by 1 person

Der er lukket for kommentarer.