When whisper turns into thunder

foto 2-1

Efter en hjernerystelse kan man godt blive lydfølsom.. Ligesom stressede kan (tror jeg). Ikke bare som at ting larmer en smule og man bare kan tænke nåå pyt. Mere som i at en hvisken lyder som torden, en lastbil lyder som en boremaskine inde i øret (!) eller fodtrin lyder som små bomber på ens pude. Man kan tude over at overboen støvsuger. Man bliver lidt handicappet, for første tanke er, lad mig komme væk! Men man kan jo ikke bo i en hytte i skoven alene for evigt. Eller det kan man måske godt. Jeg vil ikke 🙂 I første omgang gjalt det for mig om at udelukke så mange lyde som muligt, bare for at kunne eksistere. Derfra var det så en øvelse i at vænne sig til mere og mere lyd. Og jeg er da gået fra altid at bruge ørepropper udenfor, til kun at bruge det indenfor i perioder. Men hvis jeg er flakkende i en samtale, kan det være fordi lydene omkring mig banker inde i hjernen. Det er noget med at hjernen overreagerer og derfor opleves lydene meget højere end de egentligt er. Man tager sig selv i at stå og sige schh i 7/11 eller i bussen. Ups.

Min anbefaling nummer 1 – og det er også til andre der har brug for ro på arbejde, i flyveren eller hjemme med run på – Bose Quiet Comfort 15 er noget helt særligt! Andre mærker prøver, men kommer aldrig op på Bose’s niveau i teknik og kvalitet. Kort sagt fungerer de på den måde, at visse frekvenser udelukkes som baggrundsstøj men at man godt kan høre hvad sidemanden siger. De fås også som “in ear” almindelig øretelefoner og de er mit næste store ønske. Jeg vil sige så meget – jeg kan ikke leve uden dem, se lige hvor slidte de er. For tiden er de på dagligt. Alle burde have sådan et par. Slut.

PS. Musik igennem de her Bose er himmelsk! Virkelig god bonus!
___________________________________________________________________
Translation: after my concussion I became extremely sound sensitive. Not just a little bit where you can ignore it. It is like whisper sounds like thunder and footsteps like little bombs on my pillow. You just want to run away from all the noise! That did not work for me either 😉 so I got myself a pair of Bose Quiet Comfort 15. They made sure I could exist and slowly I could handle more and more sounds. I now only use them inside and mostly at night when neighbours are at home. There are no other headphones that are so good at minimizing background noises as Bose. A plus – music sounds like a little bit of heaven through them! Everyone should have them – also not to forget when flying, kids around you or when outside in the garden.

 

foto 3-1 foto 1-1

foto 5-1

Reklamer

En tanke omkring “When whisper turns into thunder

  1. Pingback: Travelling essentials… | Shaken not disturbed

Der er lukket for kommentarer.