That no word…

20140628-145502-53702284.jpg

I 26 år har jeg gjort hvad jeg havde lyst til og har ikke været begrænset på andre måder end hvad mit humør lige sagde eller eventuelle tømmermænd stoppede mig i. Men det ændrede sig efter mit crash, for nu kan jeg have vanvittig lyst til at sige ja til oplevelser men min krop siger nej.

“Nej tak. Jeg vil virkelig gerne, men jeg har behov for at hvile”.

Det er ikke nemt at sige den sætning! Men det er ikke et nej til dig! Det er et “jeg glæder mig helt vildt til at se dig en anden dag”. Og et nej nu kan have stor betydning for et ja senere. Hjernen skal tanke energi op, og min bedste sammenligning er et badekar fyldt med vand. Når man tømmer vand ud, skal man sørge for løbende at hælde vand tilbage, ellers bliver karret helt tomt og så er det altså godnat og sov godt. Det gælder vel lidt for alle? Jeg kender ingen med overnaturlige kræfter 🙂

Så skal man bare lige finde ud af, hvilke oplevelser der gør en mest glad, giver mest mening og så prioritere dem. Finde ud af hvordan ens dag skal være. Det har jeg så stadig ikke helt styr på efter 5,5 år?! Jeg har prioriteret praktik højt altid, da jeg får virkelig meget ud af at være der og føler mig nyttig. Men jeg kunne ingenting når jeg kom hjem. Altså, ingenting. Sagde nej til alle mulige hyggelige ting. Nu prøver jeg så at arbejde 2 timer i stedet for 3 timer pr. dag. Hvem havde troet en time ville betyde så meget? Man behøver ikke lægge og se sort hver aften – man kan faktisk godt lave bare lidt. Jeg håber, at jeg nu har fundet en balance hvor arbejde og fritid på sigt kan gå hånd i hånd. Det føles rigtig i maven det her. Nu venter jeg bare på, at jeg kan mærke et stabilt overskud. Det svarer jo til at gå fra en 9 timers arbejdsdag til en 6 timers. Og det er faktisk ikke så svært at sige nej, når man først har mærket hvor mange ja’er der kommer ud af det💜

__________________________________________________________________
Translation: No thank you. I had to learn to say this, eventhough I wanted to do things after my accident. But a no means I have to rest now, it doesn’t mean that I don’t want to see you! It could even mean a yes later on! It is all about listening to your body and do the things that are right for you and gives you the best energy. The brain is like a tub full of water. When water is going out, you need to put more in. Otherwise the tub will be empty and then it is goodnight! So resting fills up the tub. I am sure a few I know could learn from this, I don’t know anyone with superpowers 😉

Reklamer

2 tanker omkring “That no word…

Der er lukket for kommentarer.