Keep your head up!

foto 5-1

From todays walk in a park, with my doggy friend (out of the frame) 🙂

Kampen for at få et dejligt liv med det alt det gode, kampen for at få lov til at arbejde det jeg kan og kampen for en økonomisk kompensation. Det er her mit største fokus ligger, på de her tre kampe. Eller kampe er måske et lidt negativt-præget ord at bruge, for meget af tiden er det faktisk gode ting der sker! Der er perioder hvor det bare kører på skinner og alt synes at falde på plads. Når man først har prøvet at hele puslespillet flås i stykker, er det fantastisk at mærke når brik efter brik klikker på plads. Mit nye liv 🙂 (Hvilket den her blog forsøger at være en slags dagbog over, hvis nogle sidder derude og tænker hvorfor jeg mon skriver ;-))

Så er der perioder hvor der lige hives en brik ud og måske også rodes lidt rundt i nogle af de andre. Der hvor man selv skal opdage via google, at den neuropsykolog som kommunen synes man har brug for hjælp af, og som de har fundet til mig (efter 5 måneder…) faktisk slet ikke er neuropsykolog, og man så lige skal gøre dem opmærksom på det. Der hvor man finder ud af, at ens mèngrad er fastsat, efter revurdering, og nu for evigt vil være for lav. Den store kompensation for ulykken ligger ikke i mèngraden, men det er bare ikke så sjovt at læse på et stykke papir, at hjernerystelsen var let og man ikke rigtig har ondt i nakken. Når det ligesom ikke er rigtigt 🙂

Hvordan vender man så lige sådan en uge? Det skal man! Jeg gør to ting ved dårlige eller stressende nyheder:

1) Tænker praktisk. Hvad kan jeg selv gøre lige nu. Tage affære. Skrive mails til advokater, ringe til kommunen, undersøge og stille spørgsmål. Der er sindssyg meget værdihed i at stå op for sig selv på den måde, og selv tage aktion. Det at man rent faktisk godt kan gøre noget! Der er ikke nogen værre følelse end at sidde og føle at kommunen (eller andre) styrer hele ens liv, det er ihvertfald slut for mit vedkommende! Så kan man også lægge det væk, oveni ens hoved. Og fortsætte til næste vigtige punkt…

2) Lav noget der gør en glad. Som fx. at gå en tur i solen med hundevennen og spise en lækker grill frokost med familien (årets første grill, altid fantastisk!). For har man først taget affære, skal man også kunne lægge det fra sig og se på det gode i det og alt det andet. Som fx at være glad for den lille pose penge der er på vej. Den der betaler kiropraktor, fysioterapeut, udbringning af dagligvare (og chokoladen). Den der redder min røv for en rum tid. Være glad for, at man er nået længere end før og man nu er meget klogere!

Peace out og chill ❤

Translation: When life gets you down and you get bad some bad news, I have two things I usually do: 1) Do something. You can always do something! Think practical about the situation – is there anything I can do, anyone I can call, anything I can look into, who can I go to, to let them know how I feel about this, in a mature way? There is so much dignity connected to this! I am done with the feeling that I can’t do anything and that social services are in control of my life – I have a say in it too! When that is done, go on to the second one: 2) Do something that makes you happy. Like a walk in a park with your friend or eating the first BBQ this year with family. Once you have felt like you had a say, you must be able to chill and let things be. See the good in it, and everything else, and stay positive 😉 

Reklamer