Are you just a job title?

Sunglasses

Uploadede dette billede på facebook sidste sommer med titlen “bums på stranden” 

Din identitet ligger i dit arbejde. Hvad så, når du mister dit arbejde. Eller det du troede du skulle arbejde med inkl. uddannelsen. Faktisk inkl. alle uddannelser. Hvem er man så, og hvordan skal man præsentere sig selv? Hej, jeg hedder Charlotte, jeg er …… syg? Ej vel, det gider man jo heller ikke at identificeres med.

Men det bliver man lidt 🙂 Især i Danmark er der god tradition for, at man spørger hvad man laver når man mødes. Det er anderledes i andre lande. Der er det mere sådan hej, hvor hyggeligt, hvad synes du om maden eller så du nyheder i går. Det er nemmere at snakke med, når man mødes hvor man er og omdrejningspunkter ikke går på hvad man laver. Jeg synes godt det kan gå lidt for meget op i arbejde, timer og opgaver herhjemme og det er nok ikke uden grund, at der er stor tendens til depressioner hos danskere, der mister deres arbejde. Det er bestemt vigtigt at bidrage til samfundet og gøre sit – men man behøver måske ikke drukne i arbejde af den grund. Der må være en balance, hvor man stadig kan passe sit arbejde, og få flettet lidt livskvalitet ind. Så man ikke bare er en job titel, men at man er summen af alle de ting man foretager sig, ens tanker og følelser. Jeg faldt over en bog om de 5 største fortrydelser hos døende (The Top 5 regrets of the dying LÆS). En af de ting de fortryder lyder sådan:

“Jeg ville ønske, jeg ikke havde arbejdet så hårdt” …..

Hvis jeg skulle dømmes på min arbejdstitel var jeg ingenting nu – det er da simpelthen for deprimerende. No wonder man ser lidt sort, når man mister evnen til at arbejde 🙂 Men så må man jo prøve at flytte fokus til hvad man kan og hvem man kan gøre noget for. Måske har det mere været en udfordring at tro på det selv, end at få andre til det. Jeg vil jo gerne kunne arbejde og ville også engang have en karriere indenfor farmaci. Nu vil jeg bare yde de timer i et arbejde jeg kan, og gøre noget hvor jeg kan se at jeg hjælper nogle med at lette deres arbejde. Jeg kan gøre en andens dag bedre ved at give en lille hånd med – og min egen dag bliver også langt bedre. For mig er der stadig en form for identitet ved at arbejde, men jeg øver mig i at få mere fokus på det gode i livet og det at der skal være plads til begge dele. Der må kunne findes en balance, hvor livet kan leves og der stadig kan arbejdes. Hermed en opfodring til at prioritere livet lidt højere 🙂

Translation: Does your workidentity steels focus from your life quality? I am still trying to find meaning without a job with a title or many hours – it gets easier as time passes and I learn to focus on other areas. I can work some hours, and I am so happy about that! Even though you can’t work, it is still possible to find joy in life it self, friends, family and every day life. I came across a book “The top 5 regrets of the dying” – and “I wish, I hadn’t work so hard” was on the top 5. Work but live your life ❤

Reklamer

3 tanker omkring “Are you just a job title?

  1. Ja, hvordan præsenterer man egentlig sig selv når man er syg på (nærmest) fuld tid? Jeg har stadig ikke fundet frem til formlen!

    Like

  2. Jeg har heller ikke knækket koden endnu, men det er noget med at se ud af boksen og ikke lade sig gå på af andres spørgsmål og undren. Noget med ikke at give sig selv en label, fordi andre har lyst til at klistre det på mig.

    Like

  3. Pingback: The grass is also green on your side | Shaken not disturbed

Der er lukket for kommentarer.